De Kruiderie

is in 2007 ontstaan door een voorliefde voor tuinkruiden, en het kweken, telen en gebruik ervan.
Echter is het niet gebleven bij alleen de eetbare tuinkruiden; diverse andere kruiden en planten bleken hun geneeskrachtige diensten te bewijzen, en ook prima natuurlijke vervangers te zijn voor schoonmaakmiddelen, cosmetische producten, verfgrondstoffen, luchtverfrissers, insectenverdrijvers…
Met weinig tot geen gevolgen voor de gezondheid van zowel mens als dier.

Ik beperk mijn visie niet alleen tot de kruiden en hun toepassingen; ik ben ook van mening dat de natuur ons nog veel meer te bieden heeft. En dat het de natuur, en daarmee uiteindelijk ook onszelf, ten goede komt om hier bij stil te staan. En bewust rond te kijken en te bekijken wat er zich allemaal binnen ons handbereik bevindt.

Naast de kruiden behoren ook edelstenen en mineralen tot mijn passie.

Tijdens mijn opleiding tot goudsmid van 1994-1998 ben ik in contact gekomen met edelsteen-determinatie, beter bekend als gemmologie. Edelsteen-determinatie houdt zich bezig met het determineren dan wel herkennen van edelstenen en mineralen. Dit gebeurt door middel van het onderzoeken en berekenen van de waarden van de steen, zoals o.a. de brekings-index, hardheid, dichtheid, en chemische samenstelling. Hiervoor worden tal van middelen gebruikt, waaronder optische technieken waarmee de steen kan worden bekeken tot op moleculair niveau. Hierdoor werd ik bevangen door de schoonheid en perfectie van deze kleine juweeltjes van Moeder Aarde, en sindsdien zijn kristallen en mineralen een belangrijk onderdeel in mijn leven geworden.

Ze zijn er om ons te verlichten, te ondersteunen en te inspireren. Ze vertonen wonderlijke eigenschappen. Er is nog geen exacte wetenschap voor, dus moet men het vooralsnog doen met de persoonlijke ervaringen van anderen. Door mijn sceptische natuur heb ik echter altijd de instelling: Eerst zien en voelen, dan pas geloven. Een kristal is namelijk niet zomaar een kristal. Het heeft voor iedereen weer een andere gevoelswaarde, en het werkt voor iedereen weer anders.
Dit besef ik maar al te goed, en met dat in mijn achterhoofd ben ik mij gaan verdiepen in de eigenschappen en werking van kristallen en mineralen, tezamen met de menselijke karaktereigenschappen. Daarbij heb ik veel ervaring opgedaan met de energetische werking van kristallen en hun positieve invloed op onze eigen energetische-, lichamelijke- en geestelijke weerstand.